Azure cloud

Azure cloud heeft de voorkeur

Het heeft veel voordelen op het gebied van security en scalability maar biedt ook een breed scala aan AI & analytics technologie die geintegreerd kan worden met te bouwen op maat applicaties. Denk hierbij b.v aan services t.b.v. text en image analytics. Hierdoor kan bij bouw van een applicatie geconcentreerd worden op benodigde klantspecifieke functionaliteit en hergebruik van generieke componenten en services waardoor investeringen optimaal ingezet kunnen worden.

Qua infrastructuur is er genoeg keuze, van Linux of Windows Virtual Machines tot Kubernetes. Databases zijn er in vele smaken, van open source zoals PostgreSql tot SQLserver van Microsoft zelf, maar ook NOSQL technologie zoals graph databases of search.

Op security gebied kan b.v. geintegreerd worden met de Microsoft AD.

Met appareto.Tup kan (micro)data geautomatiseerd voorbewerkt en transporteert worden naar de cloud, bv voor gebruik in een op maat gemaakte dashboard.

Eric van Esch
Eric van Esch
Data Engineer/ Data Scientist / Application Developer

Mijn interesse ligt bij het ontwikkelen van kwalitatieve en kwantitatieve modellen en deze implementeren in data-gedreven beslissing-ondersteunende applicaties.